flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Саксаганському районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області провели навчання з тактичної медицини

02 липня 2024, 15:22

Працівники Саксаганського районного суду м.Кривого Рогу Дніпропетровської області  пройшли навчання з тактичної медицини, з метою отримання навичок надання першої медичної допомоги, зокрема під час бойових дій.

 

Тренінг проводив інструктор «Центру готовності цивільних» за підтримки Благодійної організації «Фонд Сергія Притули».

Працівники суду дізналися про принципи надання медичної допомоги за алгоритмом M.A.R.C.H., що визначає пріоритети і порядок дій в наданні допомоги пораненому. Окрім цього, присутні ознайомилися зі складовими аптечки військового, вивчили призначення та правильне використання кожного елемента. Також отримали базові навички надання допомоги до прибуття професійних медиків.

Інструктор наголосив, що основною причиною смерті на полі бою є втрата крові, тому під час навчання особливу увагу приділив особливостям тампонування ран та накладання пов’язок.

Тренінг пройшов у форматі інтерактивних занять, де кожен мав змогу практично відпрацювати отримані навички. Заняття проходили під керівництвом інструктора, який продемонстрував правильні техніки та допомагав учасникам відпрацювати їх на практиці. Тож, присутні отримали можливість не лише теоретично, а й практично засвоїти матеріал, що значно підвищує їх готовність до екстрених ситуацій.

Ці знання є критично важливими для надання першої допомоги в умовах бойових дій та інших екстремальних ситуаціях.

Метою заходу було підвищення рівня підготовки працівників апарату суду до надання першої допомоги в умовах бойових дій та надзвичайних ситуацій

«Вміння ефективно надавати першу допомогу в екстремальних ситуаціях – це навичка, що може врятувати життя людині до приїзду медиків», – наголосив інструктор.

 

 

Пресслужба суду