flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнська акція «УРОК СПРАВЕДЛИВОСТІ»!

09 лютого 2021, 10:50

04.02.2021 року суддею Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Малаховською І.Б. для школярів 3 –В  класу Криворізької гімназії № 49 було проведено «Урок справедливості» 1-в рамках «Всеукраїнської акції» ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України, яка має на меті ознайомити дітей з місією суду в суспільстві.

В межах уроку школярі дізнались багато цікавого про суд та справедливість, були активними та відкритими до нових знань. Діти переглянули мультфільм «Кінь проти Хом’яків» за сценарієм якого Кінь загубив підкову та протягом довгого часу не шукав, а Хом'яки її знайшли, зробили все можливе, щоб розшукати власника, а вже потім почали користуватися нею. Герої мультфільму звернулися до суду за захистом своїх прав.  На прикладі суперечки між звірами учні дізнались про можливість справедливого вирішення спору у суді, також діти мали можливість поспілкуватись з суддею Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Малаховською Іриною Борисівною, отримати відповіді на запитання, які цікавили школярів.

Завдяки таким зустрічам підростаюче покоління буде більш довірливо ставитись до судової влади,  а самі такі уроки сприяють підвищенню авторитету правосуддя в суспільстві та формуванню позитивного уявлення дітей до судової влади.